potvrzení o plnoletosti
JE MI VÍCE NEŽ 18?

ano ne

Úvod AKTUALITY SEKTY A VíNA SKUPINY BOHEMIA SEKT MEZI „POKLADY MORAVY”

4. ledna 2014 Sekty a vína skupiny BOHEMIA SEKT mezi „Poklady Moravy”

Sekty a vína skupiny BOHEMIA SEKT mezi „Poklady Moravy”

Praha - Degustaci více než padesáti šumivých i klidných vín ze svých sklepů v Mikulově, Pavlově, Velkých Bílovicích, Bzenci a Starém Plzenci nabídla skupina BOHEMIA SEKT svým stálým zákazníkům a partnerům v nevšedním prostředí nové budovy Národního muzea, kde dříve působili burziáni, později poslanci a nakonec redaktoři Svobodné Evropy.

Ve vstupní hale, v sousedství výstavy Poklady Moravy, sledovaly mistrovské busty T. G. M., M. R. Štefánka a Marka Aurelia, jak více než dvě stovky hostů – jednak sommeliérů, jednak pronájemců privátních boxů ve vinotéce sv. Urbana v Mikulově – koštují mistrovská díla sklepmistrů skupiny BOHEMIA SEKT, tj. sekty Bohemia Sekt, vína značek Víno Mikulov, Habánské sklepy, Chateau Bzenec a Vinařství Pavlov.

Pětihodinovou výroční ochutnávku, která má vždy na sklonku roku dvojče v Mikulově, uvedli ředitelé obou pořádajících institucí – ing. Josef Vozdecký z BOHEMIA SEKTu a PhDr. Michal Lukeš z Národního muzea – a poctily ji návštěvou i vynikající osobnosti rozličných oborů; za všechny jmenujme špičkové lékaře, profesory Pavla Dungla a Jana Pirka, a herečky Jiřinu Bohdalovou a Ivu Janžurovou, která přišla v doprovodu manžela, režiséra Stanislava Remundy.

V nabídce BOHEMIA SEKTu se objevila jak mladá, převážně loňská vína, tak archivní rarity (mezi nimi i bezmála třicetileté rulandské modré). Takže na své si přišli vyznavači rozličných chutí, a to tím spíše, že přehlídku skvěle rámovala šumivá vína v čele s Louisem Girardotem a sektem Bohemia Sekt Prestige, který zakončil svou letošní medailovou žeň prezentací ve francouzské publikaci 1000 Vins du Monde t.j 1000 nejlepších vín světa.